Muskelterapi

En muskelterapeut setter av tid til anamnese der du med egne ord forteller hva slags smerter/plager du har og hvordan dette begrenser deg i hverdagen. Terapeuten gjør styrke- og funksjonstester, bevegelighetstester og andre relevante undersøkelser slik at den sammen med deg kan finne årsaken til hvorfor du får smerter, ubehag og begrenset bevegelsesutslag.

En muskel jobber aldri alene i en bevegelse og ofte sitter årsaken til smerten et annet sted enn der smerten oppstår. F. eks årsaken til hodepine kan komme fra nakken, smerter i hånden kan komme fra skulderbladet osv

En godkjent muskelterapeut har utdannelse i bevegelsesapparatets anatomi, organanatomi, fysiologi og sykdomslære og har derfor kunnskapen til å se slike sammenhenger.

Sammen med deg jobber terapeuten for at dine muskel- og skjelett plager reduseres og at det ikke begrenser deg i hverdagen. I behandlingen bruker en Muskel/Massasjeterapeut ulike teknikker som massasje, triggerpunkts behandling og tøyninger.

Massasje kan øke sirkulasjonen i kroppen og en rekke positive prosesser settes i gang. Når spenningene slipper taket økes bevegelighet, sirkulasjon og kroppens evne til å restituere seg selv.

Regelmessig behandling kan gi en del andre positive effekter, blant annet lavere blodtrykk, økt lymfesirkulasjon, høyere smerte- og stresstoleranse, bedre koordinasjon samt bedre kontakt med muskulaturen.

Hos oss jobber Alice som muskelterapeut.